10 Must-read vakantietips voor een zorgeloze autovakantie!

10 Must-read vakantietips voor een zorgeloze autovakantie!

Sta je op het punt om op reis te vertrekken? Lees dan zeker onze 10 vakantietips zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan:

 

1. Check je bandenspanning: je wil natuurlijk niet op een drukke autostrade met een platte band komen te staan. Vergeet zeker niet je bandenspanning af te stemmen in functie van het gewicht!

 

2. Zorg voor de juiste documenten: wegenvignet in Duitsland, alcoholtest in Frankrijk, KIDS-ID voor de kleinste reizigers,…

 

3. EHBO-kit & fluovestjes: zéér belangrijk en uiteraard ook verplicht in je wagen. In vele landen is een fluovestje verplicht voor alle inzittenden.

 

4. Is het nog ver? Hoelang is het nog? Verleden tijd! Installeer een draagbare DVD-speler en geniet van een stille reis.

 

5. Dakkoffer: te veel kleren mee? Of van plan om uitgebreid te gaan shoppen? Huur dan gewoon een dakkoffer! Klik hier voor  meer info: dakkoffer huren

 

6. Tanken in het buitenland: brandstofprijzen kunnen per land erg verschillen! Check tijdig bij welke grens je het beste tankt. Een overzicht van de brandstofprijzen in Europa vind je hier terug:  VAB

 

7. Airco: de temperaturen kunnen hoog oplopen dus laat zeker je airco even nakijken.

 

8. Pauzeer tijdig: op tijd en stond de benen strekken kan wonderen doen. Het is aangeraden elke 2 uur rijden minstens 15 min. rust te nemen!

 

9. Laat alle vloeistoffen van je wagen controleren: olie, ruitenwisservloeistof,... 

 

10. Reisbijstand: sta je ergens in panne met je auto? Een goede reisbijstand helpt je snel en goed verder.

 

Klaar? Niets vergeten? Dan wensen we je een zorgeloze vakantie toe!

 

 

Terug naar overzicht

cars iconMaak een testrit

Uw gegevens

Gelieve alle velden in te vullen.

Gewenste datum

Algemene voorwaarden