10 Must-read vakantietips voor een zorgeloze autovakantie!

10 Must-read vakantietips voor een zorgeloze autovakantie!

Sta je op het punt om op reis te vertrekken? Lees dan zeker onze 10 vakantietips zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan:

 

1. Zorg dat je wagen summerproof is. Laat tijdig je bandenspanning, vloeistoffen, airco, enz. nakijken en vertrek zonder zorgen. Geen handige Harry? Maak dan nu je afspraak voor een zomercheck-up!

 

2. Zorg voor de juiste documenten: wegenvignet in Duitsland, alcoholtest in Frankrijk, KIDS-ID voor de kleinste reizigers,…


3. EHBO-kit & fluovestjes: zéér belangrijk en uiteraard ook verplicht in je wagen. In vele landen is een fluovestje verplicht voor alle inzittenden.

 

4. Zorg ervoor dat je GPS up-to-date is. Je wil uiteraard niet onnodig langer onderweg zijn naar je favoriete vakantiebestemming.

 

5. Dakkoffer: te veel kleren mee? Of van plan om uitgebreid te gaan shoppen? Huur dan gewoon een dakkoffer! Klik hier voor meer info: dakkoffer huren

 

6. Tanken in het buitenland: brandstofprijzen kunnen per land erg verschillen! Check tijdig bij welke grens je het beste tankt. Een overzicht van de brandstofprijzen in Europa vind je hier terug: VAB

 

7. Pauzeer tijdig: op tijd en stond de benen strekken kan wonderen doen. Het is aangeraden elke 2 uur rijden minstens 15 min. rust te nemen!

 

8. Reisbijstand: sta je ergens in panne met je auto? Een goede reisbijstand helpt je snel en goed verder.

 

9. Zorg dat je belangrijkste spullen binnen handbereik liggen. Een flesje water, een kleine snack, je identiteitskaart,...

 

10. Reis je met een groep vrienden? Blijf dan in contact via Waze, zo kun je elkaar op de hoogte houden van files, brandstofprijzen, flitsers,...en nog zoveel meer. Download de app nu in da App Store of Play Store.

 

Klaar? Niets vergeten? Dan wensen we je een zorgeloze vakantie toe!

Terug naar overzicht

cars iconMaak een testrit

Uw gegevens

Gelieve alle velden in te vullen.

Gewenste datum

Algemene voorwaarden