3 Trends op het Autosalon 2018

3 Trends op het Autosalon 2018

Het Autosalon van Brussel heeft er weer een uitstekende editie opzitten met maar liefst 542.566 bezoekers. Ook wij waren van partij op het Autosalon en zagen heel wat nieuwigheden en trends. Wij maakten voor jullie deze korte samenvatting:

1. Exit diesel. Hallo benzine!

Het was waarschijnlijk te voorspellen maar het Autosalon bevestigde nog eens alle voorspellingen. We kiezen steeds vaker voor benzine motoren. Toch mogen we de dieselmotoren niet volledig afschrijven want voor wie meer dan 30.000 kilometer per jaar maakt is en blijft diesel de beste keuze!

 

C3 Aircross

 

2. Groene auto’s vallen in de smaak

De alternatieve brandstoffen worden, als gevolg van de eerste trend, populairder. Het was dan ook opvallend drukker bij de hybride (zowel plug-in als gewone) modellen. We zijn benieuwd hoe dit verder zal evolueren en/of de nieuwe plannen van de regering hier een stokje voor gaan steken.

Kia Niro Plug In Hybride

 

3. Iedereen SUV’t

Dat SUV’s het goed doen zal niemand onopgemerkt gebleven zijn. Ook tijdens het Autosalon waren het “de SUV’s” die alle aandacht trokken. De “jeep” of “4x4” zien er steeds sportiever uit en dat gecombineerd met een grote moduleerbaarheid maken van de SUV’s een topper binnen de autosector. Dat is dan weer op zijn beurt minder goed nieuws voor de monovolumes.

 

Alfa Romeo Stelvio

 

Heb je zelf nog iets opmerkelijk gezien op het Autosalon? Of heb je een leuke foto vanop het Autosalon? Deel ze met ons op Facebook met de #BruyninxSalon

 

Tot snel!

Terug naar overzicht

cars iconMaak een testrit

Uw gegevens

Gelieve alle velden in te vullen.

Gewenste datum

Algemene voorwaarden