4 Fabels over winterbanden

4 Fabels over winterbanden

‘De winters in België zijn te zacht’, dit is slecht één van de vele fabeltjes over winterbanden. Maar toch beweren bestuurders met winterbanden dat ze niet zonder kunnen. Heb je nog geen winterbanden? Lees dan zeker verder

 

1. De winters zijn te zacht om winterbanden aan te kopen

 

Fout! Winterbanden worden nog te vaak geassocieerd met sneeuw en ijs. Maar ook al vriest of sneeuwt het niet, onder de 7°C bieden winterbanden meer grip. Een betere grip wil zeggen een kortere remafstand en een beter bochtengedrag. Veiligheid gegarandeerd!

 

2. Bij regenweer zijn winterbanden minder effectief.

 

Niet waar! Bandenfabrikanten zijn voortdurend bezig met het optimaliseren van de prestaties van hun winterbanden bij zowel een nat als droog wegdek. Een aangepast bandenprofiel voorkomt aquaplaning en een kortere remafstand

 

3. Versleten winterbanden? Dan maar verder gebruiken in de zomer.

 

Geen goed idee! Bij warmere temperaturen gaan de prestaties van winterbanden sterk achteruit. De samenstelling van het rubber wordt dan zachter, waardoor de stabiliteit van de auto vermindert. De profieldiepte van je oude winterbanden is minder dus logischerwijs is het geen goed plan om tijdens de zomer op winterbanden verder te rijden. Winterbanden presteren het best onder 7°C.

 

4. Elke winterband is beter dan een zomerband

 

Niet waar! Bij het aanschaffen van winterbanden moet je goed opletten dat ze zijn goedgekeurd. Dit kun je zien aan het logo met een berg met daarin drie pieken en een sneeuwvlokje. Het verstandigste blijft om ze aan te kopen via een erkend verdeler.

 

Ben je overtuigd? Maak dan snel je afspraak en vermijd lange wachttijden. Bovendien zijn winterbanden vanaf november verplicht in 19 Europese landen.

 

Tot snel!

Terug naar overzicht

cars iconMaak een testrit

Uw gegevens

Gelieve alle velden in te vullen.

Gewenste datum

Algemene voorwaarden