5 redenen om te kiezen voor een stockwagen

5 redenen om te kiezen voor een stockwagen

Twijfel je tussen een tweedehands of een nieuwe auto? Dan is een bijna nieuwe wagen misschien wel de oplossing. Zo’n stockauto biedt enkele onmiskenbare voordelen.

1. Goedkoper

De aankoop van een nieuwe auto vergt een stevige hap uit jouw budget. Met een jonge tweedehands- of stockwagen kun je gemakkelijk duizenden euro’s besparen t.o.v. de nieuwprijs. De waarde van nieuwe auto’s daalt namelijk het sterkst in de eerste twee jaren van hun levensduur.

2. Snel leverbaar

Geduld is een schone deugd…die niet iedereen gegeven is. Voor een auto die je nieuw bestelt en helemaal op maat laat samenstellen moet je rekenen op een leveringstermijn van ongeveer drie maanden. Maar dat is sterk afhankelijk van het merk en model. Voor enkele populaire SUV’s loopt de leveringstermijn vandaag zelfs op tot bijna een jaar. Ook de gekozen uitrusting beïnvloedt de productie- en levertijd. Een stockwagen parkeer je direct op jouw oprit.

3. Ruim aanbod

Natuurlijk heb je bij een jonge tweedehands- of stockwagen niet de mogelijkheid om de uitrusting of kleuren helemaal op maat samen te stellen. Toch valt dat in de praktijk best mee. Heel was accessoires kunnen ook achteraf nog gemonteerd worden.

4. Rijkelijke uitrusting

Stockwagens zijn meestal heel goed uitgerust doordat deze vaak dienst gedaan hebben als demowagen. Met zo’n bijna nieuwe wagen krijg je dus heel wat meer uitrusting die anders wellicht te duur zou zijn.

5. Zelfde kwaliteit en garantie

Een stockwagen is kwalitatief uiteraard even goed als een volledig nieuwe die je op maat hebt besteld. Bovendien geniet je nog altijd van de fabrieksgarantie van de constructeur (wettelijk minstens twee jaar). Gaat het om een occasiewagen waarvoor die periode al verstreken is? Geen probleem, want ook daar krijg je een jaar garantie!

 

Overtuigd? Bekijk dan zeker eens ons uitgebreid gamma stockwagens van maar liefst 10 verschillende merken!

 

Zoek nu jouw perfecte stockwagen
Terug naar overzicht

cars iconMaak een testrit

Uw gegevens

Gelieve alle velden in te vullen.

Gewenste datum

Algemene voorwaarden