6 Tips om je airco slim te gebruiken!

6 Tips om je airco slim te gebruiken!

Deze tropische temperaturen maken van je dagelijkse autorit niet altijd een feest. Je airco inzetten op een slimme manier helpt je al een stuk opweg om het hoofd koel te houden.

6 Tips om je airco op een slimme manier te gebruiken:

1 Parkeer indien mogelijk in de schaduw, om te vermijden dat de hitte in de wagen te hoog oploopt.

 

2. Verlucht je warme wagen goed voor je vertrekt: zet alle ramen enkele minuten open, zodat de hete lucht naar buiten kan.

 

3. Het verschil met de buitentemperatuur mag niet te groot zijn. Probeer het verschil te beperken tot ongeveer 5°C. (Oké bij 37° graden mag het uitzonderlijk iets meer zijn)

 

4. Heeft de passagiersruimte de gewenste temperatuur bereikt? Druk dan de knop voor binnenluchtcirculatie in. Zo voer je geen warme buitenlucht meer aan, die constant gekoeld moet worden. Toch doe je er goed aan om die knop af en toe weer uit te schakelen, zodat de binnenlucht ververst wordt

 

5. Richt de koele lucht niet rechtstreeks op je lichaam. Je kan er een verkoudheid, een stijve nek of andere kwaaltjes aan over houden. Op de ruit of naar je voeten is een veiligere optie.

 

6. Gekoelde lucht van de airco droogt ons lichaam uit. Voldoende water drinken is dus de boodschap!

 

Zit je airco niet meer in topvorm? Dan zal je waarschijnlijk last hebben van onaangename geurtjes. Laat dus tijdig je airco en pollenfilter nakijken!

 

Keep your head cool & tot snel!

Terug naar overzicht

cars iconMaak een testrit

Uw gegevens

Gelieve alle velden in te vullen.

Gewenste datum

Algemene voorwaarden