8 Tips om je auto te starten in de winter

8 Tips om je auto te starten in de winter

Samen met de koude komt ook de vrees om 's morgens niet meer te kunnen starten. We bekijken samen met jou of de volgende acht veronderstellingen kloppen of niet.

 

1. De motor al stilstaand laten warmdraaien: FOUT

Heel lang geleden zeiden constructeurs inderdaad dat je de motor even moest laten draaien alvorens vertrek. Vandaag zorgt dat alleen nog voor extra slijtage aan de motor. Na amper enkele kilometers is jouw auto warm, wat ook het verbruik ten goede komt. Vermijd hard optrekken in de eerste tien kilometers.

 

2. Als de motor niet start, laat de startmotor dan draaien tot hij wel start: FOUT

Kies eerder voor korte pogingen als jouw motor niet direct start. Bij lang proberen geraakt jouw batterij snel uitgeput. Nog een kleine tip: steek even de voorlichten aan voor je probeert, kwestie van de batterij "voor te bereiden".

 

3. Warm water op de voorruit om te ontdooien: FOUT

Natuurlijk ontdooit de voorruit met warm mater...maar je riskeert ook dat ze barst door de grote temperatuursverandering. Gebruik beter een spuitbus (vrij verkrijgbaar in onze showrooms) of een oud stuk karton onder de voorruit.

 

4. Winterbanden zijn echt nuttig: JUIST

Dankzij hun structuur mag je met winterbanden jouw remafstand door twee delen en verbetert ook de grip. Het vraagt een investering (maar intussen verslijten jouw zomerbanden niet), maar is geen overbodige luxe.

 

5. Altijd de handrem aantrekken: FOUT

Ook jouw remblokken kunnen vastvriezen aan de schijven, waardoor de auto niet meer kan vertrekken. Plaats de auto beter in versnelling. Heb je een elektrische handrem, laat de auto dan opwarmen in de hoop de situatie te deblokkeren. Anders moet je forceren...

 

6. Maak de ruitenwissers los van de voorruit: JUIST

Een eenvoudige manier om te vermijden dat de ruitenwissers vastvriezen aan de voorruit. Bedek je de voorruit met een karton, plaats dat dan onder de ruitenwissers.

 

7. Het is niet nodig om de auto te wassen: FOUT

Zout en sneeuw is de ergste combinatie voor jouw koetswerk. Proper zul je de auto niet kunnen houden, maar door hem regelmatig te poetsen voorkom je roest.

 

8. Een ontdooispray is een luxe: FOUT

Wie zo'n spuitbus geprobeerd heeft, blijft ze gebruiken. De effecten zie je bijna onmiddelijk en je houdt jouw handen warm en proper. Dit kan jou redden in geval van nood.

Terug naar overzicht

cars iconMaak een testrit

Uw gegevens

Gelieve alle velden in te vullen.

Gewenste datum

Algemene voorwaarden