And now the end is near

And now the end is near

Na 11 weken ben ik nu aan mijn laatste stageweek gekomen. De tijd is omgevlogen en dat is natuurlijk een goed teken. Aanvankelijk ben ik deze stage begonnen om ervaring op te doen in de auto-industrie. Dit heb ik gedaan door vier dagen per week bij Bruyninx Peugeot in de verkoop te werken en één dag per week bij marketing.

 

Mijn taken in de verkoop leken op het eerste zicht niet erg variërend maar toch was elk dossier, elke aflevering anders. Geen enkele klant was identiek aan de vorige. Ik hield me voornamelijk bezig met het afleveren van nieuwe wagens en was ik het eerste aanspreekpunt in de showroom. Maar natuurlijk kwam er ook af en toe administratief werk bij te pas. Zo heb ik dossiers gefinaliseerd en de stocklijst bijgewerkt.

De eerste maar niet de laatste?

Enkele weken geleden heb ik dan ook mijn eerste auto verkocht, een Peugeot 208 Allure. Ik sprak de dame aan in de showroom en liet haar vervolgens kennis maken met de wagen. Hierna zijn we even gaan samenzitten en stelde ik de offerte op. We bespraken de offerte naderhand en ik bood haar een testrit aan voor de week nadien. De testrit werd goed bevonden en we overliepen de offerte nog een laatste maal. Toen dit allemaal in orde was mocht ik de bestelbon opmaken. Mijn eerste auto was verkocht.

Marketing duizendpoot

Bij marketing waren mijn taken veelal afwisselend, iedere week kreeg ik andere projecten waaraan ik mocht deelnemen. Dit varieerde van het maken van een mailing tot het communiceren met externe organisaties. In mijn eerste week werd mij een mini-project gecommuniceerd. Hier zult u later nog meer over vernemen.

 

Ik heb veel geleerd in deze extra stagemogelijkheid en ik kijk dan ook met vol genoegen terug op deze periode. Ik had graag Eline Bruyninx en Kurt Jaspers bedankt om mij te begeleiden bij marketing, Patrick De Kegel, Maxim Vossen en David Van Bets om mij kennis te laten maken in de autoverkoop en me hierbij te begeleiden.

Terug naar overzicht

cars iconMaak een testrit

Uw gegevens

Gelieve alle velden in te vullen.

Gewenste datum

Algemene voorwaarden