Axel in pole position bij Bruyninx

Axel in pole position bij Bruyninx

Van de stoelbanken naar de pole position in de autoverkoop! Axel zal gedurende 11 weken zich volledig onderdompelen in de automobielwereld. Tijdens zijn stage zal Axel al zijn ervaringen met jullie delen via enkele leuke nieuwsberichten.

 

Vertel eens wat over jezelf Axel?

 

Ik ben Axel Gielen, student aan de hogeschool PXL. Ik zit in mijn laatste jaar marketing en heb na een internationale stage besloten om nog een extra stage te doen. Vorig jaar ben ik voor een half jaar naar Australië getrokken en heb ik mij geïntegreerd in de Australische cultuur. Om af te studeren moest ik nog een bachelorproef schrijven, dit heb ik gekoppeld met nog een extra stage.

 

Vanwaar de keuze voor bij ons stage te komen doen?

 

Al jaren ben ik geïnteresseerd in de automobielindustrie dus de keuze om in deze sector aan de slag te gaan was snel gemaakt. Ik kijk er dan ook naar uit om gedurende 11 weken iedere 2 weken een kort verslag te schrijven van mijn ervaringen bij Bruyninx.

 

Je bent nu al een tweetal weken aan de slag bij Bruyninx, wat waren je eerste ervaringen?

 

ik heb al veel bijgeleerd in deze eerste weken binnen Bruyninx en de automobielindustrie. Het grootste deel van de week doe ik stage bij Peugeot Limauto in de verkoop en 1 dag ondersteun ik de marketingafdeling. De eerste week bij Limauto in de verkoop werd ik geconfronteerd met de complexiteit rond de autoverkoop. Het uitgebreide gamma, de financieringsmogelijkheden, de optiepakketten,…

 

Door het continue opvolgen van verkoopgesprekken en het doornemen van de brochures en prijslijsten kreeg ik zo meer inzicht in al deze aspecten. In de tweede week kreeg ik al enkele afleveringen die ik mocht opvolgen en zo kon ik mijn eerste contactmomenten met de klant ervaren. Als de klant zijn wagen komt ophalen mag ik deze wagen van A tot Z uitleggen.

 

En wat zijn je taken op de marketingafdeling?

 

Momenteel werk ik nog maar één dag per week bij marketing, wat relatief kort is om bepaalde taken operationeel uit te voeren. Toch kreeg ik al enkele projecten waar ik de volgende weken aan mag werken. Over deze projecten zal ik je later zeker meer kunnen vertellen.

 

 

 

Bedankt Axel voor deze korte kennismaking, we wensen je de komende weken veel succes!

 

Heb je een vraag voor Axel? Stel ze gerust via onze Facebook! #VraagVoorAxel

Terug naar overzicht

cars iconMaak een testrit

Uw gegevens

Gelieve alle velden in te vullen.

Gewenste datum

Algemene voorwaarden