Benzine en car sharing veroveren markt bedrijfswagens

Benzine en car sharing veroveren markt bedrijfswagens

Op de foto: De Alfa Romeo Giulia en (vlnr.) Jan Peeters (KBC), Chris Bruyninx (Groep Bruyninx) en Thibaud Dedier (Bolides).

ST-TRUIDEN - Groep Bruyninx organiseerde op Stayen zijn tweede fleetevent. Naast een ontbijt, een sneak preview van de Alfa Romeo Giulia en een uiteenzetting van twee visionaire gastsprekers kregen de genodigden een rondleiding in het stadion van voetbalclub STVV.


Benzine versus diesel

Jan Peeters, productmanager bij KBC Autolease, stelde een slimme tool voor die de totale gebruikskost van een selectie wagens met een minimaal uitrustingsniveau met elkaar vergelijkt. “Met deze tool kunnen Vlaamse bedrijven zien wat voor hen de slimste investering is: de variant van een wagen met benzinemotor of die met dieselmotor”, zegt Peeters.


Volgens KBC zal diesel in 2018 meer kosten dan benzine. “Bij KBC hebben we onze carpolicy al aangepast en kiezen we resoluut voor benzinewagens. We sporen nu onze klanten om aan de vergelijking zelf te maken op www.kbcautolease.be.


Bolides

Als het van ‘De Mol’-deelnemer Thibaud Dedier afhangt, delen we binnenkort massaal onze auto’s. Voor zijn ‘car sharing’-bedrijf ‘Bolides’ liet hij een app ontwikkelen waarmee je een poolwagen (die zich op wandelafstand bevindt) kunt reserveren en gebruiken. “In tegenstelling tot bijvoorbeeld ‘Uber’ of ‘Airbnb’ wordt bij ons alles professioneel beheerd”, zegt Dedier. “Je bent dus niet afhankelijk van wagens die door particulieren worden beheerd.”


Het is moeilijk om voldoende poolwagens te hebben om aan de vraag te voldoen. “Vandaag kunnen we dit alleen maar in grote steden. Maar we kunnen de app ook installeren op de wagens die eigendom zijn van een bedrijf. Wij nemen dan het omslachtige wagenparkbeheer op ons, terwijl het bedrijf en zijn werknemers eenvoudig gebruik kan maken van de app.”


Bolides werkt met duurdere, premium wagens en is momenteel actief in Antwerpen en Gent. Binnenkort wil het een extra vloot poolwagens naar Leuven brengen.

Wenst u een vergelijking tussen benzine en diesel op maat voor het wagenpark van uw bedrijf? Stuur dan een mailtje naar fleet@groepbruyninx.be

Download: Car Policy 2.0_Samenvatting

Download: Car Policy 2.0_Fotos

 

Stayen


Alfa Romeo Giulietta QV, Fiat Tipo Hatchback, Alfa Romeo MiTo @Stayen.

Terug naar overzicht

cars iconMaak een testrit

Uw gegevens

Gelieve alle velden in te vullen.

Gewenste datum

Algemene voorwaarden