Benzinemotoren steeds populairder!

Benzinemotoren steeds populairder!

Voor het eerst in België werden er meer benzine- dan dieselauto’s verkocht. De auto’s op alternatieve brandstoffen blijven de uitzondering.

 

Vorig jaar werden er in België bijna 550.000 auto’s verkocht waarvan 48,2 procent benzinevoertuigen. In 2017 stak de benzinemotor voor het eerst de dieselvariant voorbij als populairste aandrijving blijkt uit de cijfers van automobielfederatie Febiac. In 2016 was diesel nog goed voor 52 procent van alle nieuw verkochte auto’s.

Miniem verschil aan de pomp

De dalende populariteit van dieselwagens ligt voornamelijk bij de prijs, inschrijving van dieselmotoren en de benzineprijs. Daarnaast is het automatisme om te kiezen voor een diesel langzaam aan het verdwijnen doordat het prijsverschil aan de pomp gekrompen is tot een paar tientallen centiemen. Ook het verbruik van benzinemotoren wordt steeds minder waardoor deze steeds interessanter worden voor automobilisten.

Benzine populair bij particulieren

Volgens Febiac kopen intussen minder dan een kwart van de particulieren nog een diesel. Het zijn voornamelijk particulieren die weinig kilometers rijden die de voorbije jaren allemaal de switch hebben gemaakt op benzine.

En wat met alternatieve brandstoffen?

Diesel en benzine zijn nog steeds goed voor bijna 95 procent van de markt, maar de alternatieve brandstoffen zijn stillaan aan hun opmars begonnen. Vooral de hybride motoren kennen een toenemend succes. Uit de cijfers van Febiac blijkt dat de hybride bijna 25.000 keer verkocht werd en dat is meer dan de helft meer dan in 2016. Ook bij de volledig elektrische auto’s zien we een lichte stijging.

 

“De diesel zal de komende jaren zijn belang behouden maar de toekomst van de diesel zal sterk afhangen van het succes van de elektrische auto”, zegt woordvoerder van Febiac Joost Kaesemans

Diesel? Benzine? Elektrisch? Hybride?

Weet je het allemaal niet meer zo goed welke brandstof kiezen? Kom gerust langs in één van onze vestigingen en onze verkoop adviseurs helpen je graag verder!


 

Benzine populair - Bruyninx

Terug naar overzicht

cars iconMaak een testrit

Uw gegevens

Gelieve alle velden in te vullen.

Gewenste datum

Algemene voorwaarden