De automaat zit in de lift!

De automaat zit in de lift!

Auto’s met een automatische versnellingsbak of ook wel bekend in de volksmond onder “ne automatique” zitten in de lift. De federatie van de Belgische auto-industrie FEBIAC ziet de laatste jaren een immense stijging in het aantal voertuigen dat ingeschreven worden met een automatische versnellingsbak. De effectieve nadelen van een automaat verdwijnen meer en meer waardoor deze terug populair worden.

 

Slechte imago van een automatische versnellingsbak

Een automaat was vroeger nogal vlug voor bestuurders die weinig reden en totaal niet voor échte mannen die sportief wilden schakelen. De trage automatische versnellingsbak schakelde enkel wanneer zijn toerental hoog genoeg was, dit is nu verleden tijd dankzij de “slimmere” automaten.

 

Slimme automatische versnellingsbak

Dankzij de nieuwe technologieën zijn de trage automatische versnellingsbakken verleden tijd. De nieuwe slimmere automaat schakelt een pak vlotter dan zijn voorganger, ook bij wagens met minder vermogen.

 

Kan je echt niet zonder versnellingspook?

Geen paniek, ook bij een automaat kan je gebruik maken van je versnellingspook. Je kan elke automaat ook in handmatige modus zetten waardoor je nog steeds het controlegevoel van een normale versnellingsbak krijgt.

 

Toenemend succes automatique

Het succes van een automatique is deels toe te schrijven aan de toenemende drukte op de weg. Bijna alle autoritten worden verstoord door files daardoor is een automatische versnellingsbak veel handiger want je moet niet voortdurend ontkoppelen en schakelen.

 

Daarnaast is het prijsverschil tussen beide versies ook aanzienlijk kleiner geworden waardoor de keuze voor een automaat sneller gemaakt kan worden.

Stelvio Automaat

 

Uit de cijfers van Febiac blijkt dat de gemiddelde Belg zich aan het bekeren is. Eén op 3 auto’s die de eerste drie maanden van dit jaar verkocht werden waren wagens met een automatische versnellingsbak. Het marktaandeel is in 7 jaar tijd maar liefst verdrievoudigd. Christophe Dubon van Febiac voorspelt dat tegen het einde van het jaar de kaap van de één op drie ronden.

 

Wil je de “slimme” automaat zelf komen uittesten? Contacteer ons!

Terug naar overzicht

cars iconMaak een testrit

Uw gegevens

Gelieve alle velden in te vullen.

Gewenste datum

Algemene voorwaarden