Garage Bruyninx moeilijk bereikbaar op vrijdag 6 en zaterdag 7 maart

Garage Bruyninx moeilijk bereikbaar op vrijdag 6 en zaterdag 7 maart

In het kader van de herinrichting van de Sint-Truidersteenweg zal het Agentschap Wegen en Verkeer de N80 richting Hasselt ter hoogte van de grote ring herinrichten. De werkzaamheden starten vrijdagavond 6 maart om 20.00 uur en moeten ten laatste maandagochtend 9 maart om 06.00 uur klaar zijn. Deze werkzaamheden zullen veel hinder veroorzaken. Daarom raadt het agentschap de weggebruikers aan om zoveel mogelijk via de naburige complexen “Hasselt-West” en “Hasselt-Oost” te rijden.

 

Vrijdagavond 6 maart start de aannemer met de herinrichting van de zone tussen de oprit naar Antwerpen en het kruispunt met de grote ring. Tijdens deze werkzaamheden zal het verkeer komende van Sint-Truiden enkel over één afslagstrook rechtsaf (richting Luikersteenweg) de ring kunnen oprijden. Het zal voor deze weggebruikers dus niet mogelijk zijn om rechtstreeks naar Hasselt centrum of richting Runkst te rijden.

Vanaf de andere takken zal het verkeer in alle richtingen kunnen blijven rijden. Maar er zullen slechts een beperkt aantal rijstroken beschikbaar zijn. Dit zal ook de nodige hinder met zich meebrengen.

 

Weggebruikers kunnen dit kruispunt dus best mijden tijdens het weekend van 7 en 8 maart en omrijden via de naburige complexen. Maandagochtend 9 maart moeten deze werken klaar zijn en kan het verkeer weer normaal verlopen.

 

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal in de loop van de volgende maanden o.a. nog de Sint-Truidersteenweg tussen de rotonde t.h.v. de Overmerelaan en de grote ring volledig herinrichten. Deze werkzaamheden zullen in twee grote fasen gebeuren zodat het verkeer in beide richtingen over versmalde rijstroken kan blijven rijden.

 

Ook op de grote ring zal het agentschap de rijvakken aanpassen aan de nieuwe verkeerssituatie op de Sint-Truidersteenweg. Deze aanpassingen zullen in de loop van mei gedurende een aantal weekends gebeuren.

 

Wij verontschuldigen ons voor de hinder en danken u voor uw begrip.

Terug naar overzicht

cars iconMaak een testrit

Uw gegevens

Gelieve alle velden in te vullen.

Gewenste datum

Algemene voorwaarden