GP Cyclocross Hasselt

GP Cyclocross Hasselt

Afgelopen weekend was het Soudal Classic cyclocross in Hasselt. Bruyninx was één van de sponsors dus kon ik op pad gaan. Als hobby wielrenner ben ik samen met een paar vrienden naar de cross gaan kijken.

Op de cyclocross mag je niet vies zijn van de koude & modder

Vele bekende renners waren zoals Van der Poel, Van Aert,… waren niet aanwezig op de cyclocross in Hasselt. Deze verkozen namelijk het zonnige Spanje boven het koude en modderige Hasselt. Dit was volgens mij ook voor vele toeschouwers de reden geweest om niet naar Hasselt af te zakken. Maar ik was nog nooit naar de cross gaan kijken, dus hield dit me niet tegen.

 

In de vroege namiddag was ik al ter plaatste, zo kon ik nog een stuk van de elite dames meepikken. Ik was verbaasd hoe jong sommige dames waren die meereden. Maar ik keek vooral uit naar de wedstrijd van de beloften. Je zag ook goed dat tegen de start van deze wedstrijd de terreinen van de cross in Hasselt alsmaar voller en voller werden. Nog even heb ik het parcours verkend zodat ik de beste spots wist liggen.

Parcourskennis voor de renners en toeschouwers een must

Voor de start ben ik aan de steile zandheuvel gaan staan, een spectaculaire hindernis, een gigantische zandberg die de renners te voet moeten beklimmen. Dit zou spektakel moeten geven tegen de start. Hier heb ik dan enkele rondes de cross toegeschouwd. Tegen het einde van de wedstrijd ben ik naar de finish getrokken.

 

Corné van Kessel is de uiteindelijke winnaar geworden, hoewel deze in de eerste ronde al ten val kwam. Dit zorgde voor een spannende wedstrijd, en ja hoor hij is erin geslaagd zichzelf terug in de wedstrijd te rijden.

 

Axel Cyclocross Hasselt

Terug naar overzicht

cars iconMaak een testrit

Uw gegevens

Gelieve alle velden in te vullen.

Gewenste datum

Algemene voorwaarden