Limauto Ambassadeur Ward op Les Ardentes

Limauto Ambassadeur Ward op Les Ardentes

Les Ardentes in Luik positioneert zichzelf als een familiefestival. En dat was zaterdag aan de oever van de Maas duidelijk te zien. Jong en oud flaneerde er tussen de drie podia. Tussen de bezoekers waren er ook heel wat Limburgse klanken te horen. Een uniek decor voor de eerste ambassadeur van Limauto, Ward Segers.

 

Limauto ambassadeur bezoekt muziekfestival Les Ardentes
 

 

Twee van de Luikse beurshallen herbergen podia, die tot in de vroege uurtjes muziek uitspuwen. Een lange en gezellige laan onder de bomen is omgetoverd in een heus eetbuffet. Het ene eetstalletje naast het andere met voedsel uit alle delen van de wereld, is ondertussen ook een beetje de handtekening van Les Ardentes geworden. Op het einde van deze allee ligt de wei van het festival met het grote podium en dito ervaring. Op het terras van de VIP-ruimte ontmoeten we ambassadeur Ward met zijn partner.
 
Hij had dit festival nog nooit meegemaakt. Maar had er altijd al willen komen. “Heel mooie lokatie hier aan de Maas,” vertelt hij. “En het weer maakt het bijzondere bezoek nog eens extra mooi. Het is kleiner dan wat je van een festival gewoon bent, maar het is ook meteen een stuk gezelliger.” De muziek is uiteraard ook een ervaring op een festival. “We hebben net Roscoo, een Luikse band gezien en zo dadelijk willen we nog naar Paul Weller. Daar kijken we naar uit”. Iggy pop wordt ook nog zo een hoogtepunt. Ward heeft hem nog live gezien, maar is wel nieuwsgierig. Een eerste keer kan zeker niet verkeerd zijn.

In de ochtend kreeg Ward de sleutels van een splinternieuwe Peugeot 208, zijn dienstvoertuig als hij op pad mag als Limauto ambassadeur. “En hoe was de rit?”, is dan de vraag die zich opdringt. “Wel, ik rijd met een wagen die acht jaar oud is”, vertelt Ward, “dan is het altijd leuk om met een nieuw model de baan op te mogen. Die nieuwe snufjes die zo een wagen heeft, maakt het rijden nog eens extra plezant. Je ziet natuurlijk wel mensen af en toe kijken omdat er in het groot 208 op staat.” Uiteraard krijg je veel belangstelling als je met de wagen rondrijdt die je ook overal op de baanaffiches ziet!

“Een leuke ervaring vandaag”, besluit Ward. “Voor herhaling vatbaar.” Dat zit er in, want de taak van Limauto ambassadeur zit er nog niet op. Er staan nog wat festivals, een rally en een autorij ervaring op stapel.

 

artikel door LimburgActueel.be

Terug naar overzicht

cars iconMaak een testrit

Uw gegevens

Gelieve alle velden in te vullen.

Gewenste datum

Algemene voorwaarden