NIEUWE GENERATIE BANDEN MAAKT SEIZOENSWISSEL OVERBODIG

NIEUWE GENERATIE BANDEN MAAKT SEIZOENSWISSEL OVERBODIG

Een volledig nieuw type autobanden maakt het gebruik van verschillende winter- en zomerbanden overbodig. Meerdere bandenproducenten hebben een nieuw concept voor vierseizoenenbanden ontwikkeld dat zowel zorgt voor zorgeloos rijplezier in de zomer als een veilig (en gehomologeerd) gebruik in de winter.

 

De tijd van twee bandenwissels per jaar zou wel eens voorgoed voorbij kunnen zijn. “De nieuwe bandentechnologie is revolutionair”, zegt Eline Bruyninx van Groep Bruyninx. “Nog nooit kon een band even goed presteren in warm als in koud weer. Dit nieuwe type band is weliswaar iets duurder in aankoop dan een normale winterband, maar je vermijdt een investering in een tweede set banden en de stockagekosten en werkuren worden bij elke bandenwissel uitgespaard.”

 

MICHELIN - CONTINENTAL

Groep Bruyninx verdeelt de banden van Michelin en Continental in zijn tien servicepunten in Limburg.  “Een overstap naar vierseizoenenbanden rendeert onmiddellijk. Indien gewenst kopen wij zelfs de ongebruikte zomerbanden die standaard op een nieuwe auto zitten over. Op die manier is de investering al op één jaar tijd terugverdiend”, zegt Bruyninx.


In tegenstelling tot de traditionele vierseizoenenbanden krijgen deze nieuwe generatie banden het sneeuwvlokje, wat betekent dat ze ook volledig gehomologeerd zijn als winterband. U rijdt dus veilig en verzekerd met de wagen in de winter, ook in de ons omringende landen.

 

Vraag ons advies

Terug naar overzicht

cars iconMaak een testrit

Uw gegevens

Gelieve alle velden in te vullen.

Gewenste datum

Algemene voorwaarden