Scoop: de nieuwe Alfa Romeo Giulia !

Scoop: de nieuwe Alfa Romeo Giulia !

Alfa gaat weer de premium toer op! Met deze nieuwe Giulia wil de constructeur de wapens op nemen tegenover de BMW 3, Jaguar XE, Mercedes C Klasse en consorten. Er wordt dus hard gewerkt aan een nieuwe generatie, waarbij de achterwielaandrijving een belangrijke rol zal spelen.

 

Rijplezier zal weer centraal staan in het lastenboek van de nieuwe Alfa’s en daar hoort ook een hele scala aan technologische innovaties bij zoals de adaptieve vering. Met deze Giulia mikt Alfa op zowel de Amerikaanse als de Chinese markt. Van het model zal er bovendien zowel een SUV als een crossover versie worden gemaakt. Die worden in 2016 verwacht.

Premium

 

De lancering van deze premium berline staat gepland voor eind 2015 en we verwachten dat het prijskaartje rond 28.000 euro zal schommelen. En dat is een prijssetting die in dit segment erg concurrentieel is.

Van Alfa Romeo weer een premium merk maken, dat is de queeste van Sergio Marchionne, de CEO van Fiat, en met deze Giulia is hij alvast op de goede weg.

Eerder elegant dan sensationeel

 

De Giulia is geen flamboyante wagen. Het ontwerp is veeleer een geslaagde combinatie van nostalgische elegantie en moderne sportiviteit. En met die mooie balans is de Giulia klaar om aan mondiale veroveringstocht te beginnen, daarbij gretig gebruik makend van het onderstel van de Maserati Ghibli. Onder de motorkap zal je bovendien de keuze hebben uit een pallet van vier- en zescilindermotoren. Ook vierwielaandrijving zal tot de mogelijkheden behoren.

Terug naar overzicht

cars iconMaak een testrit

Uw gegevens

Gelieve alle velden in te vullen.

Gewenste datum

Algemene voorwaarden