SUV vs Crossover de verschillen

SUV vs Crossover de verschillen

SUV hier, Cross-over daar, maar wat is nu het verschil tussen beide? Aan gezinsuitbreiding toe? Of liever wat extra ruimte? Dan zullen de woorden SUV & Crossover je bekend in de oren klinken. Beide type wagens zijn de laatste jaren enorm populair geworden, zo zie je bij zowat alle merken wel een SUV of Crossover verschijnen. Maar wat maakt deze auto’s zo populair? We zetten de gelijkenissen en verschillen even op een rijtje.

 

De voordelen van een SUV en een Crossover

 

Zowel een SUV als een Crossover combineren een stoere look met een luxueuze afwerkingsgraad wat ze zeer aantrekkelijk maakt als gezinswagen. Een ritje in een stoere SUV of Crossover zal meteen veiliger aanvoelen dan de meeste voertuigen door hun hogere zit positie.

Groots in hun uitstraling

Een weekendje weg of een daguitstap met het hele gezin? Geen probleem! Zowel in een SUV als in een Crossover kun je profiteren van een grote kofferruimte. Je zal dus nooit meer moeten kiezen tussen je beautycase of een extra paar schoenen! Zo zal de Peugeot 3008 een koffer inhoud hebben van 520 liter (uitbreidmogelijkheden tot 1.580 liter), de Citroën C5 Aircross een kofferinhoud tot 720 liter en de populaire SUV Nissan Qashqai kan terugvallen op een kofferinhoud van 860L. (met neergeklapte achterbank)

 

 Citroën C5 Aircross

Comfortabel onderweg

Een groot pluspunt van zowel een SUV als een Crossover is dat ze alle comfort bieden voor zowel de dagdagelijkse ritten als voor autovakanties naar het buitenland. De innovatieve opties en hun ergonomisch design doen er nog een schepje bovenop qua rijcomfort!

 

Het verschil tussen een SUV en een Crossover

Het grote verschil tussen beide type wagens ligt hem in het onderstel en of de wagen al dan niet vierwielaandrijving heeft. Met een SUV kan je goed je mannetje staan wanneer het wegdek iets ruiger wordt terwijl een crossover perfect is voor wie graag in de stad blijft.

 

The magic touch: het onderstel

Het onderstel vormt het grote verschil tussen een SUV en een Crossover. Zo is het onderstel van een crossover één geheel terwijl SUV-modellen een body op frame design hebben. Vergelijkbaar met een vrachtwagen, is het onderstel van een SUV onafhankelijk van de “body” van de wagen. Dit geeft de wagen extra trekkracht wat van pas kan komen indien je regelmatig met een volgeladen aanhangwagen rijdt.

 

STELVIO_BASE_GAL_HI_03

Meer grip dankzij vierwielaandrijving

Een grote troef van vierwielaandrijving is tractie en stabiliteit in alle omstandigheden. Ideaal dus als je regelmatig op onverharde wegen rijdt of je extra veilig wilt voelen bij winterse buien. Op de meeste SUV-modellen kan je vierwielaandrijving als optie nemen.

 

Ben jij een SUV’er of een Crossover persoon?

Er is geen betere manier om dit te weten te komen dan eens te komen proefrijden met een van onze SUV’s zoals de Peugeot 3008, Alfa Romeo StelvioCitroen C5 Aircross of de Crossovers zoals de Nissan QashqaiX-Trail en Juke in ons gamma. Neem contact met ons op via onderstaande knop:

 

Terug naar overzicht

cars iconMaak een testrit

Uw gegevens

Gelieve alle velden in te vullen.

Gewenste datum

Algemene voorwaarden