VAB Gezinswagens van het Jaar: C4 Cactus, 308 SW en eGolf

VAB Gezinswagens van het Jaar: C4 Cactus, 308 SW en eGolf

Voor de 28ste jaargang van de “VAB Gezinswagen van het Jaar” was de jury samengesteld uit 25 journalisten en 84 gezinnen uit het hele land. Die hebben allemaal samen hun favorieten gekozen uit drie categorieën. De grote winnaars die zichzelf de Gezinswagens van het Jaar 2015 mogen noemen, zijn de Citroën C4 Cactus, de Peugeot 308 SW en de Volkswagen eGolf. Uit de resultaten blijkt dat de deelnemers aan de verkiezing vooral kijken naar veiligheid, maar ook naar binnenruimte en comfort. Het rationele argument van het verbruik is wat naar de achtergrond verdrongen.

 

Voor de auto's van minder dan 18.000 euro ging de lauwerkrans naar de Citroën C4 Cactus (176 punten), die werd gesmaakt om zijn gewaagde look en zijn praktische instelling. Hij gaat de Peugeot 2008 voor (161 punten) en de Volkswagen Polo (153 punten). Daarna komen de Ford Tourneo Courier en de Hyundai i10. De tweede categorie is die van auto's tot 28.000 euro. De comfortabele winnaar Peugeot 308 SW (178 punten) werd daar geprezen om zijn zuinigheid, comfort, veiligheid en binnenruimte. Hij wordt gevolgd door de Skoda Octavia Combi (155 punten) en de Opel Zafira Tourer (134 punten). Daarna komen de Seat Leon en de Honda Civic.

 

De verkiezing geeft ook een prijs in een apart segment voor elektrische en plug-in hybride auto's. De Top 3 daar werd gedomineerd door de zuiver elektrische Volkswagen eGolf (213 punten). Hij wordt op een grote afstand gevolgd door de Renault Zoé (177 punten). Daarna komt de Audi A3 e-tron, een plug-in hybride, met 167 punten. De rest van de Top 5 bestaat uit de BMW i3 REX (met rijbereikuitbreider) en de Nissan e-NV200 Evalia. Volgend jaar wil de VAB de normen verstrengen en enkel nog zuiver elektrische modellen toelaten.

 

 

Terug naar overzicht

cars iconMaak een testrit

Uw gegevens

Gelieve alle velden in te vullen.

Gewenste datum

Algemene voorwaarden