De Car-Pass: wat is dat juist?

De Car-Pass: wat is dat juist?

Bij de aankoop van een occasie: eis altijd jouw Car-Pass!

Koop je een tweedehandsauto of lichte bestelwagen? Dan is de verkoper wettelijk verplicht jou een Car-Pass te overhandigen. Maakt niet uit of hij een particulier is of een professioneel. De Car-Pass toont de kilomoterstand op verschillende data. Het document mag niet ouder zijn dan twee maanden. Kreeg je geen Car-Pass? Dan is de verkoop ongeldig en mag je als koper de ontbinding eisen en je geld terugvragen.

 

 

Bekijk de Car-Pass aandachtig!

Hoe meer kilometerstanden er op de Car-Pass vermeld staan, hoe meer zicht je hebt op het verleden van de auto. De kilometerstand moet gestaag opkomen met de tijd. Laat het document een plotse daling van de kilometerstand zien? Dan kan dit wijzen op geknoei met de teller. Stel dus de nodige kritische vragen aan de verkoper voordat je de auto definitief koopt.

 

Wil je zelf een occasie verkopen?

Dan ben je verplicht om aan de koper een Car-Pass af te leveren, behalve als de koper een professionele auto-handelaar is. Doe je dit niet? Dan is de verkoop ongeldig en kan de koper achteraf altijd zijn geld terugvragen. Zorg er dus voor dat de koper tekent voor ontvangst van de Car-Pass.

 

Waar haal ik een Car-Pass?

Bij de autokeuring! Voordat je de wagen verkoopt, moet je een tweedehandskeuring laten uitvoeren. Anders kan de koper hem niet inschrijven. Vraag aan de Car-Pass wanneer je de keuring binnenrijdt. De inspecteur noteert je kilometerstand en laat een Car-Pass afdrukken. Je betaalt 7,00 euro inclusief BTW. Als de Car-Pass minder dan 4 kilometerstanden vermeldt, is hij volledig gratis. Heb j een Car-Pass die nog geen 2 maanden oud is? Dan hoef je er geen nieuwe aan te vragen.

 

Denk je dat er een foutieve kilometerstand op de Car-Pass staat? Klik dan hier.

Contacteer ons met vragen over de Car-Pass.

 

 

Terug naar overzicht

cars iconMaak een testrit

Uw gegevens

Gelieve alle velden in te vullen.

Gewenste datum

Algemene voorwaarden